منوریل قم سماجت به جای تفکر

سماجت به جای تفکر/ اجرای مونوریل قم کارشناسی نیست

قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم گفت: در اجرای پروژه منوریل قم بیشتر شاهد سماجت هستیم تا تفکر.

مهندس امیر خسرو خودکار در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این‌که مهندسان و متخصصین، مخالف تکنولوژی‌های نوین در شهرسازی نیستند افزود: متخصصان معتقدند که تکنولوژی‌های روز و مدرن باید در زیرساخت‌های استان به کار گرفته شود چرا که قم به عنوان مرکز جهان تشیع در کانون توجهات قرار دارد.

وی عنوان کرد: استفاده از امکانات پیشرفته در ساخت تأسیسات استان با توجه به اینکه در قم تعداد زیادی از طلاب و دانش آموختگان خارجی حضور دارند می‌تواند به بهبود وجهه قم در سطح بین‌المللی کمک کند.

اجرای منوریل در قم اولویت نیست
وی در ادامه با اشاره به اجرای پروژه منوریل در قم گفت: اگر از مردم استان، متخصصین و مسئولین نظر سنجی شود در این خصوص خواهند گفت که این پروژه با این هزینه سنگین در اولویت قرار ندارد.

ضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم عنوان کرد: اعتبارات باید به گونه‌ای در اجرای پروژه‌ها هزینه شود که بیشترین کارایی را برای مردم استان به همراه داشته باشد که در این راستا اگر هزینه سنگین ساخت منوریل در بخش تعریض و توسعه برخی خیابان‌ها مصرف می‌شد خدمت بهتری به زائرین و مردم استان را در پی داشت.

استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه آیت الله جوادی آملی در دیدار با مهندسان شهرسازی سازمان نظام مهندسی کشور به ضرورت توجه به عقل و علم در اجرای پروژه‌ها تأکید کردند اظهار داشت: متأسفانه در پروژه منوریل بیشتر شاهد سماجت هستیم تا تفکر.

گزارش کاملی از نحوه اجرای منوریل در دسترس نیست
خودکار اضافه کرد: هنوز بعد از گذشت یکسال و نیم، گزارش کاملی در خصوص اجرای این پروژه ارائه نشده است و این امر نشان دهنده آن است که کار کار‌شناسی دقیقی بر روی اجرای این پروژه صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه شعار انجام کار کار‌شناسی در اجرای این پروژه شعاری بیش نیست عنوان کرد: مسئولین امر در این راستا می‌توانستند با برگزاری سمینار، همایش و یا برگزاری نشستی با حضور کار‌شناسان و صاحب نظران در این زمینه ابعاد مختلف طرح را از نظر اقتصادی، اجتماعی، شهرسازی، معماری و فنی مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.

مطالعات مرحله‌ای باعث ایجاد چالش در اجرای منوریل شده است
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با اشاره به اینکه در حال حاضر تصمیمی در خصوص نحوه عبور منوریل از کنار حرم مطهر حضرت معصومه (س) گرفته نشده است ابراز داشت: این امر نشان دهنده آن است که از ابتدا در این زمینه برنامه خاصی وجود نداشته و پروژه به صورت مرحله به مرحله در حال مطالعه است که این مسأله باعث به وجود آمدن چالش‌هایی شده و هر روز شاهد یک تصمیم جدید هستیم.

وی گفت: در خصوص اجرای این پروژه پیشنهاداتی ارائه می‌شود که در ابتدا باید نظر سنجی در بین مسئولین، متخصصین و مردم استان صورت گیرد و مشخص شود آیا اجرای این پروژه در اولویت قرار دارد و آیا می‌تواند مشکل‌ترافیک شهر را حل کند یا خیر.

خودکار ادامه داد: مسئولین باید بررسی‌ها و مطالعات در ابعاد مختلف اجرای این طرح را در اختیار مهندسان و متخصصان استان قرار دهند تا بتوان از نظر صاحب نظران در صورت بروز مشکل در اجرای این طرح استفاده کرد.

وی عنوان کرد: امروز حساسیت‌ها و سؤالات زیادی در خصوص اجرای این طرح هم در بین مردم استان و هم در بین زائرین و مهمانانی که از سایر شهر‌ها به قم می‌آیند وجود دارد که باید برای این حساسیت‌ها اهمیت قائل شد و برای مردم شفاف سازی کرد.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با بیان اینکه هدف از منوریل معمولاً نقل و انتقال مسافر از یک مبدأ به مقصد مشخصی است افزود: در اجرای این پروژه تعدادی ایستگاه پیش بینی شده است که با توجه به فاصله کم ما بین آن‌ها منطقی به نظر نمی‌رسد، از طرفی هم باید توجه داشت در بستر رودخانه‌ای که هر از گاهی دچار سیلاب‌های فصلی می‌شود اجرای چنین سازه‌ای با عقلانیت سازگاری ندارد.

منابع :

www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1335234

www.19dey.com/...سماجت-به-جای-تفکر/-اجرای-مونوریل-قم-کارشناسی-نیست